Serghei Lavrov și Nicolae Popescu: Hotărârea de a normaliza relațiile
12/09
Cum a câștigat Rusia miliarde de dolari
13/09

Kosaciov: Rusia vrea relații de bună vecinătate cu Moldova

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Președintele Comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov (în foto), a precizat că Moscova urmărește cu mare atenție evenimentele din Moldova.

Moscova ar dori să păstreze relații apropiate cu autoritățile de la Chișinău, în pofida ritmului de dezvoltare a legăturilor Moldovei cu terțe țări și cu uniunile lor, a declarat Kosaciov la întrevedere cu ministrul de Externe al Moldovei, Nicolae Popescu.

”Câteodată ne parvin semnale destul de contradictorii din Chișinău, la adresa țării noastre. Pe de o parte, se vorbește clar despre disponibilitatea de normalizare a relațiilor, iar pe de alta, observăm că pe scara priorităților dumneavoastră de politică externă (după părerea mea, acest document este deja oficial), Rusia se află pe locul șase, dacă nu greșesc. Ceea ce, desigur, ne descurajează, oarecum”, a spus Kosaciov.

”Ne-am dori să păstrăm cu Moldova relații dintre cele mai apropiate, mai strânse și de bună vecinătate, indiferent de evoluția relațiilor dumneavoastră cu terțe țări și cu alte structuri de integrare”, a adăugat senatorul. El s-a declarat convins că acest lucru nu trebuie în nici un caz să încurce relațiile bilaterale dintre Rusia și Moldova. ”În orice caz, noi suntem total pregătiți pentru asta”, a subliniat șeful comisiei senatoriale.

Politicianul a constatat că starea generală a relațiilor interstatale nu putea să nu afecteze și caracterul dialogului interparlamentar dintre cele două țări, ”care a avut, la rândul lui, destul de mult de suferit”. Totuși, după cum a observat Kosaciov, acum parlamentarii din cele două țări restabilesc în mod activ contactele.

El a mai adăugat că Rusia urmărește foarte atent evenimentele din Moldova. ”Înțelegem că ați lăsat în spate o perioadă deloc simplă de reformare a puterii. Nu putem decât să felicităm țara dumneavoastră și poporul pentru dobândirea stabilității politice dorite. Eu așa aș caracteriza actuala situație. Deși este de la sine înțeles că și această stabilitate are multe aspecte interne. Nu totul este așa de simplul”, a spus Kosaciov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476971