Zona Baikal. Vladimir Putin a cerut implicarea FSB
16/09
Revin armele de foc în echipamentul cosmonauților?
17/09

Nu există vreun ”Biroul Politic 2.0” la Kremlin!

Foto: Rosteh

Șeful Rosteh (Corporația de stat pentru tehnologii avansate, n.r.), Serghei Cemezov (în foto), a declarat că nu există o procedură de adoptare colectivă a deciziilor de către un cerc apropiat președintelui Rusiei. Publicația RBK precizează că, în opinia unor politologi, Cemezov s-ar număra printre membrii acestei structuri neformale.

”Sincer să fiu, speculațiile astea m-au făcut mereu să zâmbesc.

Se construiesc tot felul de ipoteze, sisteme de relații. Ce este ”Biroul politic 2.0”? Ar fi ceva de genul ne adunăm, dezbatem nu știu ce numiri… Îi știu pe mulți dintre oamenii importanți, dar niciodată nu avem vreo consfătuire cu ei”, a spus șeful Rosteh, într-un interviu pentru RBK.
El a catalogat drept inepții informațiile privind deciziile colective. În același timp, el a subliniat că Vladimir Putin se sfătuiește cu el numai pe chestiuni legate de activitatea corporației de stat. De asemenea, Cemezov a spus ce crede el în legătură cu rămânerea lui Putin în funcția de președinte al Rusiei și după încetarea actualului mandat, în 2024.

”Omenește vorbind, îi este greu, desigur. Și, probabil, s-ar retrage, bucuros, la odihnă. Pentru că, potrivit Constituției, el, oricum, nu mai poate conduce, după aceea, țara – eventual, ar putea ocupa o altă funcție”, a arătat șeful Rosteh.

Despre rachetele S-500

În altă ordine de idei, Cemezov a precizat că producția în serie a celui mai nou sistem de rachete antiaeriene S-500 va demara în cea de-a doua jumătate a anului 2020. Oficialul rus a adăugat, totodată, că, în următorii cinci ani, noul complex nu va fi livrat la export, pentru că ”pe primul loc se află armata țării tale”. În context, el a amintit că, la nivel mondial, există o cerere însemnată pentru sistemele S-400.

La rândul ei, publicația ”Kommersant” notează că, recent, responsabili ai concernului Almaz-Antei au declarat că forțele militare ale Rusiei ar urma că primească S-500 în anul 2020. În mai 2018, postul american de televiziune CNBC informa că Rusia a ”testat, pe tăcute” noul sistem. Legat de același subiect, revista americană The National Interest adăuga că noile rachete antiaeriene, care ”insuflă groază”, pot distruge ținte aflate la o distanță record de 480 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 513408