Revin armele de foc în echipamentul cosmonauților?
17/09
Tsunami radioactiv: SUA, preocupate de potențialul submarinelor cu drone Poseidon
17/09

Experiment: Săptămâna de lucru de patru zile

Foto: pxhere.com

Ministerul Muncii va organiza, în cursul zilelor următoare, o ședință pentru a discuta și analiza introducerea, cu titlu experimental, a săptămânii de muncă de patru zile, în întreprinderile care intră în proiectul național de creștere a productivității muncii, informează ziarul ”Izvestia”.

Printre aceste întreprinderi se numără: companii din domeniul producției de prelucrare, din agricultură, din sfera activităților științifică și tehnică, din construcții.

”Muncitorii din întreprinderi nu fac nimic, în aproape 30-40% din timpul de lucru. Misiunea noastră nu este de a păstra ziua de lucru, rolul nostru este de a oferi angajaților posibilitatea de a face cât mai utilă această zi de muncă”, a explicat, pentru ”Izvestia”, vice-ministrul rus pentru Dezvoltare Economică, Piotr Zeselski.

Totodată, el a subliniat că nu există parametri concreți pentru trecerea la noua formulă. Zeselski a precizat că o concluzie finală, privind reducerea săptămânii de lucru, va putea fi trasă numai după ce schema va fi procesată pe un număr foarte mare de întreprinderi. În acest sens, responsabilul rus a arătat că testarea săptămânii de lucru de patru zile, într-o singură unitate de producție, nu va da rezultatele dorite – pentru o analiză completă a acestei chestiuni este nevoie de date statistice elaborate pe un eșantion de calitate.

Vicepreședintele organizației ”Delovaia Russia”, Nikolai Ostarkov, crede că o bună platformă de experimentare ar putea fi organele de stat, un ”domeniu” în care procesele de organizare a muncii sunt, de regulă, ineficiente, amintește ”Izvestia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 513542