Putin a propus Riadului să cumpere sistemele de rachete rusești
18/09
Valentin Vasilescu: De ce este importantă, pentru România, ancheta saudiților privind atacul asupra rafinăriei lor
19/09

Programul de integrare dintre Rusia și Belarus ar putea fi semnat în decembrie

Foto: RIA Novosti

Ambasadorul Republicii Belarus în Rusia, reprezentantul special pe probleme de colaborare în domeniul integrării în cadrul Statului Unional, Vladimir Semașko (în foto), a anunțat că programul de integrare, pe mai departe, a celor două țări ar putea fi semnat la 8 decembrie, informează agențiile RIA Novosti și TASS.

Diplomatul belarus a menționat că, până la 1 noiembrie, trebuie elaborarate foile de parcurs.

”În prezent, se lucrează intens și serios la noul program de creare a Statului Unional. Ați citit în presă că, la 6 septembrie (foarte recent), premierii celor două țări au anunțat un program nou. Sunt speranțe ca, până la Anul nou – iar, la 8 decembrie se împlinesc 20 de ani de la semnarea vechiului program – va fi semnat noul program și acele acțiuni prevăzute în respectivele documente, care ne permit să apropiem și mai mult pozițiile noastre”, a spus Semașko, citat de TASS.

Trebuie amintit că, în decembrie 2018, președintele Rusiei și cel al Republicii Belarus, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, au decis înființarea unui grup de lucru interguvernamental, pentru dezvoltarea integrării. Luni, cotidianul ”Kommersant” anunța că documentul, convenit de către premierii celor două țări, Dmitri Medvedev și Serghei Rumas, presupune, printre altele, posibilitatea trecerii la Coduri fiscale și civile comune, la un regim de comerț exterior unic, dar și la o singură structură de reglementare a piețelor petrolului, gazelor naturale și energiei electrice.

Potrivit secretarului de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, programul de integrare economică dintre Rusia și Belarus trebuie prezentată președinților celor două țări până la sfârșitul anului, astfel că toate informațiile pe acest subiect au, deocamdată, un caracter preliminar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 463257