Trump: Acțiunile SUA în Ucraina sunt absurde!
22/09
La Moscova s-a deschis festivalul internațional ”Cercul de lumină”
22/09

Atenție! Se trage din ”Solnțepek” și ”Zmei Gorînîci” (VIDEO)

La exercițiile militare ”Țentr-2019” au participat aproape 130.000 de oameni/ În imagine: trupele de desant, în pregătire pentru operațiune/ Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

În cadrul exercițiilor ”Țentr-2019” (Centru-2019), a fost efectuat un tir din lansatoarele grele de rachete multiple TOS-1A ”Solnțepek” (Jarul soarelui, n.r.) și din vehiculele autonome reactive de deminare UR-77 Meteorit – Zmei Gorânâci (Șarpele Garânâci, n.r.). Înregistrarea video a fost publicată de postul de televiziune ”Zvezda”.

Sistemul TOS-1A ”Solnțepek” – varianta modificată a lansatoarelor grele de rachete ”Buratino” – a fost realizat în anul 2001. Sistemul a fost conceput pe baza tancului T-72 și creat pentru a acorda susținere trupelor de infanterie și a unităților de blindate, relatează publicația RBK.
UR-77 Meteorit (”Zmei Gorînîci”) este un vehicul reactiv de deminare, pe baza obuzierului autonom 2C1 ”Gvozdika” (Garoafa, n.r.). A fost folosit de trupele rusești în campaniile militare cecene, iar acum, este utilizat de către militarii ruși și cei sirieni pentru deminare și pentru lansarea de lovituri asupra teroriștilor în cadrul războiului civil din Siria.

Începând din 16 septembrie și până la data de 21 septembrie, în Rusia s-au desfășurat exercițiile ”Țentr-2019”, cu participarea a circa 128.000 de oameni, inclusiv militari din China, India, Pakistan și dintr-o serie de alte țări. Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării al Rusiei, obiectivul acestor manevre îl constituie dezvoltarea colaborării militare și consolidarea cooperării între Rusia și țările aliate. La exerciții mai participă peste 20.000 de unități de tehnică de luptă și armament, precum și aproximativ 600 de aparate zburătoare.

Lansatoarele ”Solnțepek” ard pe ”inamicul” pe suprafețe uriașe de teren/ Video postului TV ”Zvezda”

 

Lovitura efectuată de vehiculele autonome de deminare ”Zmei-Gorînîci/ Video: postul TV ”Zvezda”

Faza activă a exercițiilor militare ”Țentr-2019”/ Video: postul TV ”Zvesda”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477655