Filmul ”Dîlda”, propus de Rusia pentru Oscar
27/09
Serghei Lavrov, despre UE, un partener nesigur și birocrația occidentală crescută pe rusofobie
27/09

Sfaturi pentru meteodependenți, pe durată furtunilor magnetice

Foto: iStock

Pe durata furtunilor magnetice, persoanele meteodependente trebuie să respecte un regim de viață mai lejer, străduindu-se să nu se obosească în exces și să nu se enerveze. Astfel, se vor putea atenua eventualele consecințe negative pentru sănătate, crede profesorul Olga Vorobiova, șeful catedrei de boli nervoase, din cadrul Universității de Medicină ”I.M. Secenov”.

O furtună magnetică poate provoca o creștere sau o scădere a presiunii arteriale și poate influența activitatea inimii, a spus specialista. În astfel de zile, trebuie evitate activitățile cu încărcătură fizică mare, dar și ”stimulenții” – băuturile energizante, cafeaua tare, alcoolul. Ele pot provoca daune suplimentare organismului. În nici un caz, nu îl vor revigora.

În locul lor, ar trebui acordată atenția cuvenită vitaminelor din grupa B și mineralelor. Dacă starea generală este foarte proastă, se impune administrarea unor preparate simptomatice – analgezice, împotriva durerilor de cap și a stărilor de amețeală.

Potrivit cotidianului ”Rossiiskaia Gazeta”, o nouă furtună magnetică va acoperi Terra în zilele de weekend, 28 și 29 septembrie. Însă, va fi un fenomen cu putere moderată, care ar urma să se încheie până la începutul primei zi lucrătoare a săptămânii următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 463280