Seful Fundației ”Gorciakov”: Stagnarea relațiilor ruso-române poate fi depășită și prin eforturile diplomației publice
29/09
Expert: Occidentul nu mai susține Ucraina, este de partea Rusiei
30/09

Konstantin Kosaciov: Pașapoartele noastre sunt, în continuare, la ambasada SUA

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

În cadrul discuțiilor avute cu Serghei Lavrov, secretarul de stat american, Mike Pompeo, l-a asigurat pe ministrul rus al Afacerilor Externe că nici el, nici președintele Donald Trump nu sunt implicați în scandalul legat de neacordarea vizelor diplomaților și senatorilor ruși, pentru Adunarea Generală a ONU, scrie, pe pagina sa de Facebook, președintele Comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov (în imagine).

”Cunoscând mecanismele de adoptare a unor astfel de decizii – iar ele sunt, cam la fel, în toate țările – admit că, într-adevăr,
Departamentul de Stat nu ar fi amestecat. De altfel, asigurări în acest sens au venit și din partea diplomaților americani de la Moscova. Dar, alte departamente sunt subordonate președintelui. La fel ca în aproape toate țările lumii.

De aceea, în ceea ce îl privește pe Trump, scuzați-mă, dar îmi vine greu să cred. Daca este adevărat, el ar trebui, imediat, să le dea peste ceafă serviciilor speciale, care l-au pus într-o situație penibilă – pe el și, implicit, Statele Unite – în fața ONU și a întregii lumi.

Între timp, s-a scurs și a 16-a zi de analiză pătrunzătoare, din partea americanilor, a cererii noastre pentru viză. Amuzant, dar răspunsul tot nu a venit, iar pașapoartele noastre continuă să fie la ambasada americanilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477637