Expert român: Adevărul din spatele amplelor manevre militare ale NATO în Europa
10/10
Fiodor Lukianov: Va fi un pas spre degradarea dialogului global
10/10

Există riscul altor provocări ale serviciilor speciale ale SUA

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Există pericolul altor provocări din partea serviciilor speciale ale Statelor Unite, la adresa reprezentanților Rusiei, după incidentul cu deputatul Inga Iumașeva – interogată pe aeroportul din New York, de către agenții FBI. Astfel a comentat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, decizia Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus, n.r.) de a stopa vizitele deputaților ruși, în SUA, până când autoritățile americane vor oferi explicații și scuze pentru incidentul cu Iumașeva.

”Greu de crezut că incidentul are vreo legătură cu agenda prezidențială. Totuși, aceste provocări (care nu sunt singulare), venite dinspre partea americană și vizând reprezentanți ai Rusiei, arată faptul că acest pericol există, că el se păstrează și, de aceea, trebuie păstrată vigilența”, a adăugat Peskov.

La 5 octombrie, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a anunțat că Iumașeva, care se deplasase în SUA pentru a participa la forumul ”Dialog Fort-Ross”, a fost reținută pe aeroportul din New York, de către angajați ai FBI, pentru un interogatoriu care a durat aproape o oră. Antonov a spus că ambasada Rusiei a trimis o notă de protest la Departamentul de Stat, în legătură cu acțiunile autorităților americane. La solicitarea agenției TASS, de a comenta situația creată, FBI a refuzat să răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626790