Ce înseamnă Brexit pentru Rusia
18/10
Cercetătorii ruși au găsit o soluție la problema apei potabile
18/10

Protestele de la Moscova, provocate din străinătate

O scenă de la mitingul din 27 august/ Foto: zen.yandex.ru

Statele Unite au încercat să destabilizeze situația din Rusia prin tentative de a provoca, la Moscova, acțiuni de protest neautorizate, a declarat speaker-ul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus – n.r.), la întrevederea cu președintele Adunării Constituționale a Venezuelei, Diosdado Cabello.

”Acțiunile neprietenoase ale Statelor Unite nu s-au limitat doar la chestiuni legate de economie, de sancțiuni”, a spus oficialul rus.
Potrivit spuselor sale, este vorba despre tentative de amestec în treburile interne și despre destabilizarea situației din Rusia”, ”inclusiv prin ingerințe și tentative de a provoca desfășurarea de acțiuni de masă neautorizate”, a adăugat Volodin.

TASS amintește că s-au desfășurat acțiuni, pentru susținerea anumitor candidați la deputăție în Duma Moscovei, în Capitală, la 20 iulie, 27 iulie, 3 și 10 august. Manifestațiile din 27 iulie și 3 august nu au fost convenite cu Primăria. La mitingul neautorizat, din centrul Moscovei, din 27 iulie, au fost reținute 1000 de persoane. La 3 august, poliția și Garda Rusiei au reținut 600 de participanți la acțiunea ilegală. În ajunul acestor acțiuni de protest, pe paginile din rețelele de socializare ale ambasadei SUA și ale altor ambasade occidentale, au fost prezentate, printre altele, schemele cu locurile de adunare și itinerarele marșurilor preconizate de către opoziție.

Comisia Dumei de Stat pentru investigarea amestecului din afară în treburile interne ale Rusiei și-a început activitatea în august, fiind înființată ca urmare a acțiunilor mai multor diplomați străini și a unor mijloace de informare în masă din străinătate, acțiuni întreprinse pe fondul mișcărilor de protest neautorizate, de la Moscova, înaintea alegerilor pentru Duma Moscovei.

1 Comment

  1. Carmen Maria BorsosCarmen Maria Borsos spune:

    Este vreo ţară în care aceşti nemernici să nu se amestece?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476970