În exclusivitate, Dr.Serghei Voronin: Tentația fascismului
23/10
Forumul economic Rusia-Africa. Principalele momente
24/10

Expoziția din București dedicată celei de-a 75-a aniversări a eliberării țărilor europene de sub ocupația nazistă de către Armata Roșie

Un aspect din expoziție/ Foto: Vesti din Rusia

La 23 octombrie, în hotelul Marshall Garden din București a avut loc vernisajul expoziției “Calea către Victorie: sursele istorice mărturisesc”. Ceremonia de deschidere a avut loc în cadrul Conferinței științifice internaționale “75 de ani de la eliberarea Europei de Est de sub fascism și nazism: învățămintele istoriei”. La eveniment au luat parte membrul Prezidiului Societății Istorice Ruse, directorul executiv al Fundației ”Istoria Patriei”, Konstantin Moghilevski și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin. Expoziția a fost organizată de către Societatea Istorică Rusă și Fundația ”Istoria Patriei”, cu participarea Ministerului Culturii al Federației Ruse și a Societății Istorice Militare Ruse.

Materialele pentru expoziție, inclusiv cele stocate la categoria “Top Secret” pentru o lungă perioadă de timp, au fost furnizate din fondurile Muzeului Central de Stat de Istorie Modernă a Rusiei (GISCID), ale Arhivei de Istorie Socio-Politică a Statului Rus (RGASPI), ale Arhivei Centrale a Ministerului Apărării din Federația Rusă (CA MO RF), ale Arhivei de Politică Externă a MAE rus (AVP RF).
Expoziția de la București va fi a doua dintr-o serie de expoziții care vor fi prezentate în țările eliberate, de către Armata Roșie, de sub ocupația nazistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ciclul de proiecte expoziționale este inclus în planul evenimentelor dedicate celei de-a 75-a aniversări a eliberării țărilor europene de sub ocupația nazistă de către Armata Roșie. Activitățile grupului de lucru pentru pregătirea evenimentelor dedicate aniversării istorice vizează implementarea acestui plan. Grupul este condus de co-președintele Societății Istorice Ruse, rectorul Institutului de Relații Internaționale al MAE al Rusiei (MGIMO), academicianul Anatoli Torkunov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 621462