Vizita lui Putin în Estonia, perspective uriașe pentru Tallinn
25/10
Participanții la Conferința de la București și-au exprimat îngrijorarea pentru justificarea fascismului în Occident
26/10

Carei, 1944 – România eliberată! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Monumentul eroilor români de la Carei/ Foto: WorldPress.com

În urmă cu 75 de ani, la 25 octombrie, se elibera ultima palmă de pământ românesc, de sub ocupaţia nazistă. Arhitecţii eliberării au fost Armata Roşie şi Armata Română, care, din 23 august 1944, luptau împreună sub acelaşi steag – al eliberării de sub nazism şi fascism. Este bine că, măcar în ultimul ceas, românii au realizat eroarea de Cale pe care se angajaseră (la 22 iulie 1941) şi au făcut un minim gest reparator, întorcând armele împotriva Germaniei naziste!
Bătălia de la Carei, în urma căreia au fost eliberate oraşele Carei şi Satu-Mare, a însemnat, totodată, anularea Diktatului de la Viena.

Astrologic, tranzitul zilei de 25 octombrie 1944 peste harta astrală a României (harta de la 1 decembrie 1918) arată Luna în Vărsător, într-un pasaj din casa a XII-a în casa I, peste Ascendentul din Vărsător. Tranzitul astrului nocturn explică perfect tranziţia poporului şi a pământului românesc (reprezentat de Lună) de la condiţia de prizonierat (casa a XII-a) la cea de libertate (casa I a identităţii). Să mai amintim şi că Vărsătorul este, prin excelenţă, semnul libertăţii.

Şi, dacă am vorbit despre Lună, se cuvine să analizăm și casa a IV-a (patronată, tradiţional, de Lună), adică o casă a poporului şi a pământului, a strămoşilor şi a tradiţiei. Aici, peste Nodul Sud Lunar natal (au cam avut “de tras” românii, ce să-i faci?) este tranzitul lui Uranus, cel care eliberează şi schimbă radical datele problemei. Uranus, adică stăpânul Ascendentului din Vărsător, care face trigon cu Ascendentul României! Parcă nici că se putea un aspect mai elocvent pentru ceea ce s-a întâmplat!
Nodul Nord Lunar tranzita casa a VI-a – semn că era momentul ca armata să se exprime, să facă istorie – alături de Pluton (semnificator al morții) în tranzit, conjunct cu Neptun natal (sacrificiul). Neptun în tranzit este în casa a VIII-a (a morţii), în sextil cu Venus în tranzit și cu Meridianul. Astfel, prin sacrificiu şi prin jertfă, s-au obţinut victoria (adică eliberarea) şi împlinirea aspiraţiilor naţionale (Venus pe Meridian).
Unde este, însă, Armata Roşie, fără de care nu ar fi fost posibil acest act de eliberare? În casa a VII-a (a tratatelor şi a conflictelor internaţionale) îl găsim în tranzit pe Jupiter, marele benefic, cel care vine în ajutor cu un sextil la Jupiter natal din casa a V-a (salvarea copiilor, a viitorului ţării) şi cu un trigon la Marte natal (ajutor concret pentru armata ţării româneşti). Quod erat demonstrandum (Ceea ce era de demonstrat)!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626803