La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944. Eliberarea regiunilor din vestul și nord-vestul României (XI). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
05/11
Nici un gadget fără software rusesc
06/11

SUA aruncă în aer Acordul de la Paris

Foto:TASS

Retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind clima constituie o serioasă lovitură dată acestui document, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de cotidianul ”Izvestia”.

”Este dificil să vorbești despre un acord privind clima – fără cea mai mare economie a lumii”, a spus el, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.
Pe de altă parte, reprezentanul Kremlinului a mai arătat, de asemenea, că, în acest moment, ”nu se înregistrează nici un progres” legat de Acordul privind reducerea armamentului ofensiv (START). Mai mult, nu există semnale cum că ar fi început vreo dezbatere pe această temă, a adăugat Peskov. Procesul este de durată, iar noi, inevitabil, vom intra în criză de timp, dacă tăcerea va continua”, a subliniat secretarul de presă al liderului de la Kremlin.

”Izvestia” menționează că, la 13 octombrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că ”situația va deveni tot mai periculoasă, în lume, dacă Statele Unite refuză prelungirea START-3. Practic, tratatul rămâne ultimul instrument de limitare a cursei înarmării – deja, o cursă a înarmării foarte serioasă”, a adăugat liderul de la Kremlin. START-3 expiră în februarie 2021. Documentul a fost semnat în 2010, iar, acum, este singurul acord în vigoare între Rusia și SUA privind limitarea armamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477003