Nici un gadget fără software rusesc
06/11
Corneliu Vlad: “Linia roșie” din estul Europei rămâne intangibilă
06/11

Trump vrea un acord cu Rusia și China

Foto: Reuters

Statele Unite vor să încheie cu Rusia și China un nou acord în domeniul controlului asupra armelor, a anunțat președintele Donald Trump, în cadrul unui dialog cu jurnaliștii acreditați la Casa Albă, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Tindem spre un mare acord cu Rusia și China și, poate, încă altcineva”, a spus liderul american în condițiile în care în februarie 2021 expiră acordul în vigoare privind reducerea armamentului strategic ofensiv (START-3).

Potrivit afirmațiilor sale, SUA lucrează acum la controlul asupra armelor și ”aranjează treburile” cu Beijing și Moscova. Șeful Casei Albe consideră că Rusia și China ar dori să încheie o nouă înțelegere în domeniul controlului asupra armelor, ”mai ales când vine vorba despre arme nucleare”, a explicat Trump.

Donald Trump s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva prelungirii START-3, acord despre care a spus că ”este unul dintre cele mai proaste afaceri încheiate de administrația Barack Obama”. În opinia liderului de la Casa Albă, Moscova a reușit să joace pe degete Washingtonul încheind această afacere.

Șeful Departamentului privind neproliferarea și controlul asupra armelor al MAE rus, Vladimir Leontiev, a apreciat că este deja prea târziu pentru elaborarea unui nou tratat până la expirarea START. ”Este evident că în perioada rămasă nu mai putem pune la punct un document bine întemeiat care să înlocuiască actualul acord”, a spus diplomatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 279276