Un omagiu adus unor generații întregi
07/11
SUA. Apel în favoarea recunoașterii Crimeii ca teritoriu rusesc
07/11

ONU a acceptat trei proiecte de rezoluții depuse de Rusia

Sediul ONU din New York/ Foto: TASS

Primul Comitet al Adunării Generale a ONU, care se ocupă de dezarmare și de securitate internațională, a susținut trei proiecte de rezoluție depuse de Rusia, a anunțat adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la departamenul ONU din Geneva, Andrei Belousov.

”Primul document se referă la a nu fi primul care desfășoară arme în spațiu. Al doilea – ”Măsuri practice de prevenire, pe mai departe, a cursei înarmării în spațiul cosmic”. Și al treilea este dedicat măsurilor de transparență și de încredere, în spațiul extraterestru”, a detaliat Belousov.

Potrivit spuselor sale, documentele vor fi, acum, analizate în Adunarea Generală, care trebuie să le aprobe definitiv. Ceea ce se va întâmpla, după toate probabilitățile, la începutul lunii decembrie.

La sfârșitul lunii trecute, mai precis la 29 octombrie, Belousov a declarat, în cadrul Primului Comitet al Adunării Generale a ONU, că Rusia este îngrijorată de numărul sateliților americani din spațiu.

Potrivit spuselor sale, gruparea de sateliți a SUA numără peste 1000 de unități, adică, aproape cât dețin, laolaltă, toate celelalte țări ale lumii. La 11 octombrie, la summitul Comunității Statelor Independente, care s-a desfășurat la Așhabad, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că amplasarea de arme în spațiu este mult mai periculoasă decât desfășurarea de rachete cu rază medie de acțiune pe Pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 623993