Putin: Rusia deține arme unice, dar nu le va folosi ca amenințare
08/11
Macron a descris trei scenarii pentru Rusia
08/11

Putin: ”Wikipedia trebuie înlocuită”. Cu o enciclopedie adevărată

Foto: rusplt.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră incorect faptul că rușii se orientează spre Wikipedia ca sursă de informare și a propus înlocuirea ei cu Marea Enciclopedie Rusă.

Prezent la ședința Consiliului pentru limba rusă al Presedinției ruse și comentând afirmația potrivit căreia elevii folosesc frecvent surse de informare neverificate, inclusiv Wikipedia, președintele Putin s-a declarat convins că, spre deosebire de Wikipedia, versiunea electronică a Marii Enciclopedii Ruse ar putea servi ca sursă veridică de informare, potrivit agenției TASS.

”În orice caz, ar fi o informație demnă de încredere, oferită, printre altele, într-o formă bună, modernă”, a spus liderul de la Kremlin.
”Kommersant” precizează că tema Wikipedia a fost ridicată, la respectiva ședință, de către rectorul Universității din Sankt-Petersburg, Nikolai Kropaciov, potrivit căruia, în unele cazuri, instanțele ”folosesc nu propunerile părților, ci Wikipedia și, pe baza ei, pe baza interpretărilor Wikipedia, își bazează hotărârile judecătorești”.

În acest context, Putin a susținut ideea efectuării unei expertize și elaborării unei liste cu dicționarele care să fie folosite în școli.
Marea Enciclopedie Rusă s-a tipărit pe hârtie, din 2004 până în 2017. Iar acum, editura cu același nume lucrează la crearea unui portal enciclopedic interactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 468841