A început vânzarea biletelor de tren în Crimeea
09/11
De ce China a refuzat să încheie un tratat de dezarmare nucleară cu SUA
09/11

Kremlinul a comentat cuvintele lui Macron privind ”moartea creierului NATO”

Foto: courrierinternational.com

Rusia este mereu gata să colaboreze cu NATO, chiar dacă organizația este un instrument al confruntării, dar nu Moscova decide ce parte a Alianței ”se află în stare de comă”, ci anatomopatologii. Așa s-au comentat la Kremlin cuvintele liderului francez, Emmanuel Macron, referitoare la ”moartea creierului NATO”.

”Am declarat, în repetate rânduri, că NATO este o alianță creată pentru confruntare și că este țintită spre acest obiectiv; de aceea, nu am fost niciodată tentați să exagerăm rolul Alianței în asigurarea protecției globale și europene, pentru că este un instrument al confruntării și chiar al agresiunii”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

”Deși, în același timp, Rusia nu s-a ferit niciodată de colaborare cu NATO și întotdeauna a fost pregătită pentru asta. A funcționat Consiliul Rusia-NATO, dar, după aceea – nu din inițiativa noastră – această cooperare a fost stopată și coborâtă, practic, la nivel de experți, la câteva contacte sporadice”, a amintit Peskov.

”Dacă NATO este moartă sau vie și care părți din trupul Alianței se află în stare de comă – nu este o treabă pe care să o decidem noi; nu suntem anatomopatologi”, a concluzionat secretarul de presă al președintelui Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476973