Un geniu al tehnicii ruseşti, poetul Kalaşnikov… Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
10/11
Cale liberă startup-urilor în domeniul inteligenței artificiale
10/11

Întreprinderile mici și mijlocii din Rusia s-au apropiat de stagnare

Foto: Kommersant

Valoarea indicelui de activitate a întreprinderilor mici și mijlocii (RSBI) a scăzut la 50,9 puncte, ceea ce indică, de fapt, o oprire în creșterea activității de afaceri în acest segment. Această concluzie rezultă din studiul Promsviazbank, al „Suportul Rusiei” și al agenției Magram Market Research, la care se referă agenția RBC.

Valoarea indicelui respectiv, peste 50 de puncte, înseamnă o creștere a activității de afaceri, sub 50 – o scădere. Un indice de 50 de puncte indică stagnarea.

În primul și al doilea trimestru al anului, indicele a fost de 52 de puncte. Componentele indicelui sunt vânzările, personalul, investițiile și disponibilitatea finanțării.

Indicele RSBI este o măsură regulată a spiritului de afaceri în segmentul întreprinderilor micro, mici și mijlocii. Indicele se bazează pe un sondaj al managerilor IMM-urilor și este un indicator al situației economice, fiind actualizat în fiecare trimestru. Potrivit indicelui RSBI, activitatea de afaceri a întreprinderilor mici și mijlocii rusești a crescut la începutul anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476993