”Sberbank” a prezentat cel mai puternic supercomputer din Rusia
11/11
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944. Eliberarea regiunilor din vestul și nord-vestul României (XII). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
11/11

Assad a numit situația din Siria ca fiind un model în miniatură al celui de-al treilea război mondial

Foto: postul TV RT

Situația din Siria este un model în miniatură al celui de-al treilea război mondial, a declarat liderul sirian, Bashar al Assad (în imagine), într-un interviu acordat postului de televiziune RT.

Potrivit acestuia, ordinea mondială instituită după cel de-al Doilea Război Mondial este depășită, mai ales după destrămarea URSS. Prin urmare, pe arena internațională, se află într-o ascensiunea treptată Rusia, China și India, iar modelul unipolar al orânduirii mondiale nu mai funcționează.

În același timp, în ceea ce privește problema conducerii lumii, Assad consideră că Statele Unite nu doresc să recunoască pe nimeni drept parteneri, nici chiar Marea Britanie sau Franța și, prin urmare, duc o luptă.

“Nu uitați că Statele Unite sunt în război cu restul lumii. <…> Războiul din Siria este un astfel de model în miniatură al celui de-al treilea război mondial, care se desfășoară în mod indirect”, a menționat președintele sirian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 474777