Cum a luptat contraspionajul rus cu spionii din armată
15/11
Instanța a blocat conturile Carinei Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României
16/11

SUA au amenințat Egiptul cu sancțiuni pentru cumpărarea avioanelor rusești, Su-35

Foto: RIA Novosti

Statele Unite au amenințat Egiptul cu consecințe negative în cazul achiziției de avioanele de vânătoare rusești, Su-35, relatează The Wall Street Journal, referindu-se la o scrisoare a secretarului de stat american Mike Pompeo și a ministrului american al Apărării, Mark Esper, adresată ministrului egiptean al Apărării, Mohammed Zaki.

Știrea publicată spune că o afacere majoră cu Moscova va deveni un obstacol în calea cooperării Washingtonul-Cairo în domeniul industriei militare. Se remarcă faptul că Statele Unite au avertizat și despre posibilitatea de a impune sancțiuni Egiptului.

Su-35 este un avion de vânătoare multifuncțional, făcând parte din generație 4 ++. Ultima aeronavă de luptă construită pe baza platformei T-10S, care a devenit baza pentru luptătoarele familiei Su-27 / Su-30 și modificările acestora. Aeronava este achiziționată de forțele aeriene ruse și, de asemenea, a fost vândută în China în versiunea Su-35SK (24 de aeronave). În plus, a fost semnat un contract de furnizare cu Indonezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582034