Lecții de geografie – în special, pentru Varșovia
17/11
Cursuri de inteligență artificială pentru studenți
18/11

Rusia a răspuns la nemulțumirea presei americane față de promovarea culturii ruse

Foto: RIA Novosti

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov (în imagine), a reacționat la declarațiile presei americane, potrivit căreia cultura și istoria Rusiei sunt prezentate într-o notă prea pozitivă în Statele Unite.

”Volumul de rusofobie din mijloacele de informare în masă din Statele Unite a fost, în ultimii ani, fără precedent… Cultura rusă este descrisă ca un instrument puternic al Kremlinului, pentru a manipula opinia publică americană și pentru a imprima o imagine a Rusiei. Aceste afirmații nu sunt însoțite de nici o dovadă”, a scris ambasadorul rus pe pagina lui de Facebook, relatează publicația ”Vzgliad”.

Este răspunsul dat de către ambasadorul rus la un articol din New York Times, care reia afirmațiile mai multor persoane, potrivit cărora Institutul de Istorie și Cultură Rusă ”Carmel”, din cadrul Universității Americane de la Washington, ar fi prea apropiat de ambasada Rusiei în SUA. Unii dintre indivizii citați de NYT susțin că, la cursurile de specialitate, cadrele didactice relatează despre cultura și istoria Rusiei într-o notă mult prea binevoitoare.

”Ar fi bine să nu mai căutăm avantaje politice și să acordăm atenție intereselor pe termen lung ale celor două țări. Toți au de câștigat, acum, dar și pe viitor, dintr-o cunoaștere mai profundă a culturilor celor două țări”, a subliniat ambasadorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626804