Lavrov: Germania și Franța trebuie să influențeze Ucraina
19/11
“Să lăsăm Rusia să fie Rusia”
19/11

Moș Gerilă își aniversează ziua de naștere

Foto: vk.com

În vechiul oraș Veliki Ustiug (nordul Rusiei Centrale), au venit, din diferite colțuri ale Rusiei, personaje din basme, pentru a sărbători ziua de naștere a lui Moș Gerilă – Moș Crăciun în versiune rusească – au relatat, pentru agenția TASS, surse din țara magicianului.

«Astăzi, 18 noiembrie, Moș Gerilă își aniversează ziua de naștere. Din diferite orașe ale Rusiei, au venit tot felul de personaje din basme. După-amiază, a început cel mai magic dintre spectacole – ”Poveste reală”. Pentru prima dată, show-ul s-a desfășurat într-un cadru nou – pe stadionul din țara de baștină a lui Moș Crăciun, unde se deschide portalul spre lumea basmelor. Până acum, spectacolul se desfășura pe o scenă, în fața casei cu turnulețe a lui Moș Crăciun; dar, anul acesta, a fost ales un alt loc, mai mare și cu un spațiu mai generos pentru oaspeți. Seara, la ora 18.00 (ora locală), Moșul a aprins becurile din bradul instalat în piața din Veliki Ustiug», a povestit secretara de presă a magicianului, Arina Mizghireva.

Potrivit spuselor sale, au venit, cu felicitări și cadouri, din poveștile lor – nepoata lui Snegurocika din Kostroma, Tol Babai din Udmurtia, Iamal-Iri din Salehard, Baba Iaga, Țarul Berendei și Alioșa Popovici din regiunea Iaroslavl și mulți alții, inclusiv Peștișorul de aur. Tradiția aniversării zilei de naștere a lui Moș Gerilă a apărut în 2005. S-a pornit de la ideea că, la mijlocul lunii noiembrie, în Vologda se instalează primele geruri.

După festivități, magicianul pornește în călătoria lui prin țară, aprinde luminițele în piețele orașelor, împarte cadouri la casele de copii și în spitale.

La 2 decembrie, Moșul ajunge la Moscova, unde va ține o conferință de presă la sediul agenției TASS. Apoi, își va continua drumul. Călătoria se va încheia la 30 decembrie; Moșul va întâmpina Anul Nou la el acasă, împreună cu oaspeții lui, a adăugat reprezentanta magicianului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 545864