”Al șaptelea cer” – loc de întâlnire pentru tineri și nu numai
21/11
Sondaj. Rusia are nevoie de un partid al puterii, care să se schimbe, periodic
21/11

De ce Putin a prezis destrămarea UE

Foto: Vzgliad.ru

Președintele rus, Vladimir Putin, a prezis destrămarea Uniunii Europene, iar acest lucru nu este întâmplător, scrie publicația ”Vzgliad”.

În cadrul sesiunii plenare a celui de-al XI-lea Forum de Investiții “Rusia apelează!”, Vladimir Putin a spus că există contradicții între țările membre ale Uniunii Europene cu privire la modul în care sunt distribuite impozitele – o parte semnificativă a acestora merge la “menținerea pantalonilor”, pentru acele țări care nu au atins, încă, un ”anumit” nivel de dezvoltare economică.

În acest context, liderul rus a afirmat că, după ce vor atinge acest nivel, “undeva, în jurul anului 2028”, o serie de state din Europa de Est ar putea planifica părăsirea UE, pentru a nu deveni donatoare de subvenții, după ce au fost beneficiare ale subvențiilor.

„Nu este evident faptul că dezintegrarea Uniunii Europene ar fi o veste bună pentru Rusia”, se spune în comentariul publicației „Vzgliad”.

Potrivit acestuia, economia rusă va avea de suferit, dacă UE se va destrăma, deoarece “sistemul cardio-vascular este, acum, în mare parte, unul comun”.

Cam același lucru l-a declarat și Putin, ieri. El a amintit că o parte semnificativă a rezervelor rusești de aur și valută este exprimată în euro, iar Uniunea Europeană este cel mai mare partener comercial și economic al Rusiei.

1 Comment

  1. Gradinaru spune:

    DE ASTA FUG ENGLEZI DIN UE SA NU MAI DEA DATORIILE INAPOI LA UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 463262