Sondaj. Rusia are nevoie de un partid al puterii, care să se schimbe, periodic
21/11
Până la sfârșitul anului, Rusia va testa racheta hipersonică „Zircon”
22/11

Rusia va sta cu ochii pe NATO, în cosmos

Foto: RIA Novosti

Declarația privind recunoașterea cosmosului drept noua sferă operativă a Alianței Nord-Atlantice trezește îngrijorare, iar Rusia va urmări, cu atenție, dacă NATO va demonstra că, într-adevăr, nu intenționează să amplaseze arme pe orbitele circumterestre, conform asigurărilor date, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

”Planificarea militară a Alianței are drept scop, cu toate consecințele aferente, dobândirea supremației în toate domeniile, sub forma militarizării și escaladării tensiunii. Acum, NATO a ajuns și în cosmos”, a spus reprezentanta oficială a MAE, citată de RT.ru

Diplomatul a cerut țărilor membre ale Alianței să susțină eforturile Rusiei de a nu permite o cursă a înarmării în spațiul circumterestru.
”Pornind de la faptul că transformarea cosmosului într-o arenă a confruntării armate nu ar răspunde intereselor de securitate ale nici unei țări din lume, inclusiv ale statelor membre NATO”, a insistat Maria Zaharova.

La 20 noiembrie, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a ieșit cu o declarație prin care a proclamat cosmosul drept noua sferă operativă a NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 825704