La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944. Eliberarea Transilvaniei de Nord (XIV). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
28/11
Echipa Rusiei a coborât în clasamentul FIFA
28/11

Macron, interesat de propunerea lui Putin privind rachetele

Foto: RIA Novosti

Președintele francez, Emmanuel Macron, este gata să discute propunerea Rusiei de a introduce un moratoriu privind desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) în Europa, relatează ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung, referindu-se la scrisoarea președintelui francez către liderul rus, Vladimir Putin.

Ziarul susține că, la 23 octombrie, Macron a trimis în Rusia o scrisoare, în care și-a exprimat interesul pentru propunerea Rusiei. Potrivit acestuia, problema renunțării la a amplasa INF-uri în Europa ar trebui să fie discutată atât în format bilateral, cât și multilateral.

Agenția REGNUM reamintește că, la 19 septembrie, președintele rus, Vladimir Putin, a trimis, către un număr de state – inclusiv state membre NATO, o scrisoare, cu propunerea de a introduce un moratoriu privind desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa. Serviciul de presă al Kremlinului a raportat, ulterior, că propunerea liderului rus “nu a fost primită cu înțelegere”.

«Spre deosebire de Statele Unite și NATO, Macron consideră că propunerea lui Putin, de a introduce un moratoriu privind desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa, “merită cea mai aprofundată discuție”», a spus Aleksei Pușkov, membru al Consiliului Federației. De asemenea, senatorul consideră că o respingere a moratoriului amenință cu repetarea crizei rachetelor de acum 35 de ani, transmite RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 621482