Serviciul de Statistică al Ucrainei a inclus Rusia în primele trei mari investitoare ale țării
30/11
Rusia a testat racheta hipersonică ”Kinjal”, în Arctica (VIDEO)
01/12

Moscova a primit Oscarul pentru turism (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Capitala Rusiei a fost declarată că fiind cel mai bun oraș din lume pentru turism. Moscova a câștigat cea mai înaltă distincție a industriei turismului – World Travel Awards. Ceremonia de decernare s-a desfășurat la Oman, relatează presa rusă.

”Am luat unul dintre cele mai prestigioase premii ale industriei turismului – World Travel Awards. Tocmai s-a încheiat ceremonia de premiere a învingătorilor, în cadrul căreia, nouă ne-a fost înmânat Oscarul pentru turism la principala categorie – ”Cea mai bună destinație turistică – Oraș”, a scris, pe pagina sa de Instagram, primarul capitalei, Serghei Sobianin.

Edilul șef a arătat că, anul acesta, Moscova a fost deja vizitată de 19,5 milioane de turiști, fără a pune la socoteală cele 45 de milioane care vin în capitală, pentru o singură zi.

Pe lângă Moscova, pentru prestigioasa distincție au mai concurat Londra, New-York, Lisabona, Paris, Sankt-Petersburg, Sidney, Rio de Janeiro și alte orașe ale lumii.

Potrivit președintelui Comisiei pentru turism a Primăriei Capitalei, Ekaterina Proniceva, premiul World Travel Award reprezintă ”un atestat al calității” și semnalul că Moscova își întărește poziția de centru internațional de turism. ”Este un oraș cu istorie și cultură bogate, cu una dintre cele mai mari economii din lume, un uriașă metropolă de business. Venind la Moscova, turiștii, din diferite țări, sunt impresionați pozitiv, dobândesc o experiență unică, se simt confortabil și în siguranță”, a afirmat Proniceva.

Pentru prima dată, finala premiilor World Travel Awards se va desfășura la Moscova, în 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 305518