Aleksandr Stîkalin: O parte din elita comunistă era pregătită pentru Revoluția Română
05/12
Rusia va dubla numărul navelor echipate cu rachete ”Kalibr”
05/12

Rusia a refuzat să participe la cursa înarmării, împotriva NATO

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov (în imagine), a dezvăluit metodele Rusiei de a face față Alianței Nord-Atlantice.
Comentând creșterea cheltuielilor militare ale NATO, el a anunțat că Rusia nu intenționează să intre într-o cursă a înarmării de durată și păguboasă pentru economie, relatează Svobodnaia Pressa.

Declarația vine în contextul în care, anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că cheltuielile însumate ale Alianței vor crește cu 130 de miliarde de dolari în 2020 și cu 400 de miliarde în 2024, comparativ cu cifrele din 2016. Comentând, Peskov a subliniat că această afirmație trezește îngrijorare la Moscova.

”În pofida câtorva declarații extrem de pragmatice privind necesitatea stabilirii de relații cu Rusia, de a privi cu mintea limpede ce reprezintă amenințare pentru NATO și de unde provine ea, vedem că, înainte de toate, NATO promovează o activitate de intimidare și de expansiune în privința țării noastre”, a spus reprezentantul oficial al Kremlinuluil, subliniind că ”acest lucru nu poate să nu trezească preocupare”.

Peskov a subliniat, de asemenea, că, așa cum, de nenumărate ori, a declarat președintele Vladimir Putin, ”Rusia nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmării și a creșterii cheltuielilor, păguboase pentru economie”. ”Securitatea și paritatea în planul stabilității strategice sunt garantate pentru mulți ani de acum înainte, datorită unor tipuri noi de arme dezvoltate în Rusia, iar Rusia va continua să meargă pe acest drum”, a spus Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582018