Putin: SUA planifică operațiuni militare în spațiu
05/12
Clădirea MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti
Lavrov, despre expulzarea diplomaților ruși din Germania
05/12

Vucic: Putin ar fi putut împiedica bombardarea Iugoslaviei

Foto: TASS

Vladimir Putin ar fi putut împiedica bombardarea Iugoslaviei, dacă s-ar fi aflat la cârma Rusiei, în 1999, a declarat, miercuri, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic (în imagine), la finalul întrevederii sale cu președintele rus.

”Noi, în Serbia, îl apreciem pe Putin mai mult decât i-am apreciat pe liderii anteriori ai Rusiei. Și, să nu se supere rușii pe noi, pentru asta. Dacă, în 1999, Putin ar fi decis în Rusia, pe noi nimeni nu ne-ar fi bombardat”, a spus el.

”Noi nu vom uita, de asemenea, anul 2015, când Putin ne-a salvat de însemnul rușinii de pe frunte, dacă am fi fost declarați, în Consiliul de Securitate al ONU, vinovați de genocid”, a adăugat liderul sârb.

TASS amintește că, la 8 iulie 2015, Rusia a respins, în Consiliul de Securitate al ONU, un proiect de rezoluție referitor la tragicele evenimente de la Srebrenica, din 1995. Documentul caracteriza uciderea, în această enclavă, a aproape 8000 de musulmani bosniaci, drept genocid.

În pofida aspirațiilor europene

“Serbia își urmează parcursul european, însă, Serbia a semnat și un acord comercial cu Uniunea Economică Eurasiatică. În pofida faptului că Serbia își urmează calea europeană, nu vom diminua nivelul de cooperare și nici nu vom deveni mai puțin prieteni cu Rusia”, a declarat președintele sârb, la conferința de presă comună cu președintele rus, Vladimir Putin. Cei doi președinți s-au întâlnit la Soci.

Vucic a mai menționat că Serbia nu va permite nimănui să intervină în relațiile sale cu Federația Rusă.

“Vom păstra și vom cultiva prietenia noastră. Vom menține apropierea și frăția noastre, le vom cultiva și pe mai departe. Nimeni nu ne poate lipsi de aceasta, în ciuda tuturor tentativelor. Am spus-o mai multor reprezentanți ai mai multor state”, a adăugat liderul sârb, accentuând că “vom continua colaborarea noastră cu Federația Rusă, indiferent de ceea ce ar spune unii”, întrucât “suntem convinși că acest lucru va fi în atât în beneficiul poporului rus cât și al celui sârb”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 905748