Fost șef al SRI, adevărul despre NATO: ”Participăm la războaie care nu sunt războaiele noastre”
05/01
Principiul de funcționare a ”butonului nuclear”
05/01

În Rusia va fi modificată vârsta de căsătorie

Foto: osnmedia.ru

Ministerul Justiției al Rusiei intenționează să modifice vârsta de la care tinerii se pot căsători, informează RIA Novosti, citând planul de activitate legislativă al Guvernului pe 2020.

Instituția vrea să modifice articolul 13 din Codul familiei și articolul 26 din Legea federală cu privire la “Actele de stare civilă”. Printre altele, se dorește modificarea vârstei de căsătorie și să se precizeze argumentele pentru care minorii pot intra într-o relație de căsătorie.

Proiectul de lege va fi introdus în Duma de Stat – probabil, în februarie 2021. În opinia experților consultați de publicația ”Rossiiskaia Gazeta”, după toate probabilitățile, va fi vorba de o scădere a limitei de vârstă. La nivel federal, nu există o listă a cauzelor ce permit minorilor să se căsătorească. Actul normativ arată că ordinea și condițiile în care se poate forma o familie, până la împlinirea vârstei de 16 ani, pot fi stabilite de unitățile administrative (regiuni, republici etc. – n.r.) ale Federației Ruse. Multe regiuni folosesc acest drept și au emis legi în virtutea cărora căsătoriile pot fi realizate chiar și de la 14 ani, când există motive întemeiate.

În practică, aprobarea pentru o căsătorie timpurie se acordă dacă fata așteaptă un copil. Într-o serie de regiuni, este permisă formarea unei familii de către adolescenții emancipați, care au un loc de muncă permanent. Dar, în legislația familiei, nu există o abordare unică privind stabilirea circumstanțelor care să permită scăderea vârstei de căsătorie. De aceea, Ministerul Justiției vrea să prelucreze în detaliu și să reglementeze aceste aspecte, precizează RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477708