Fiodor Lukianov: Ce a însemnat vizita lui Putin în Siria
09/01
Țările Baltice, dependente de SUA în relațiile cu Rusia
09/01

Vizita surpriză a lui Putin în Siria. Peskov spune dacă va fi informat Trump

Foto: Kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are, deocamdată, vreo intenție de a-l informa pe colegul său american, Donald Trump, în legătură cu vizita la Damasc, relatează agenția TASS.

”Nu există planuri speciale în acest sens”, a spus secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, întrebat fiind dacă Putin și-a propus să-l pună în temă, pe Trump, în ceea ce privește rezultatele vizitei sale în Siria.

Aflat marți, 7 ianuarie, într-o vizită surpriză la Damasc, Putin a declarat că acțiunile comune, întreprinse de militari ruși și sirieni, permit lichidarea celor mai periculoși lideri ai terorismului. ”Piloții Forțelor aeriene militare ale Rusiei culeg informații și oferă susținere aeriană pentru acțiunile armatei siriene. Acțiunile comune permit lichidarea celor mai periculoși lideri ai teroriștilor”, a spus Putin.

El a constatat, de asemenea, că ”anul trecut, s-au făcut lucruri, deloc puține”. ”Poliția militară a acționat cu succes pe Înălțimile Golan, în Palmira, Aleppo, în alte regiuni ale Siriei”, a enumerat liderul de la Kremlin, subliniind că misiunile antiteroriste ”sunt rezolvate cu succes de către forțele pentru operațiuni speciale”.

Cu ocazia zilei de Crăciun, șeful statului rus a vizitat una dintre cele mai vechi biserici, Catedrala Fecioarei Maria, din cartierul creștin de la Damasc. Acolo, liderul rus s-a întâlnit cu Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, Ioan al X-lea/ Foto: Reuters/Sana

Putin a declarat, totodată, că militarii ruși din Siria nu doar că oferă ajutor poporului sirian, dar își apăra Patria de teroriști. ”Aici, în Siria, vă apărați casa natală, pentru că blocați infiltrarea insurgenților în Rusia și în statele vecine cu noi”, a spus liderul de la Kremlin, adresându-se militarilor ruși, pe care i-a felicitat cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Potrivit spuselor sale, ceea ce l-a bucurat, când a ajuns la Damasc, a fost să vadă că ”viața renaște. Am văzut multe mașini pe străzi; magazinele funcționează, cafenelele sunt deschise, la fel și restaurantele”, a descris Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836796