Moscova va monitoriza desfășurarea rachetelor SUA
10/01
Un proiect ambițios: Se creează un partid de ”democrație directă”
11/01

Șoigu, despre exercițiile din Marea Neagră (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Pe parcursul exercițiilor militare organizate recent în Marea Neagră, nu departe de coasta Crimeii, de către Marina Militară a Rusiei, au fost mobilizate peste 50 de nave, șalupe și alte ambarcațiuni de suprafață, dar și un submarin și peste 40 de aparate de zbor, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Potrivit spuselor sale, toate obiectivele stabilite pentru Flota din Marea Neagră și cea a Nordului au fost îndeplinite în totalitate. Șeful Ministerului Apărării a amintit că manevrele au fost urmărite, de la bordul crucișătorului purtător de rachete ”Mareșal Ustinov”, de comandantul suprem al Armatei, Vladimir Putin (v.imagini video), relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

<<În timpul aplicațiilor, au fost efectuate lansări cu rachete de croazieră ”Kalibr” și cu racheta hipersonică aero-balistică ”Kinjal”>>, a subliniat Serghei Șoigu, menționând că, la Sevastopol, unde Vladimir Putin a participat la o consfătuire cu tema ”Marina Militară a Rusiei în secolul 21”, șeful statului a anunțat că, în ultimii ani, pentru dezvoltarea flotei au fost cheltuite resurse importante.

”Și de acum înainte, conducerea țării va depune toate eforturile pentru echiparea flotei după ultimul cuvânt al tehnicii și pentru întărirea statutului Rusiei ca una dintre marile puteri maritime ale lumii”, l-a citat Șoigu pe liderul de la Kremlin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 468808