MAE rus a returnat Ucrainei nota de protest
12/01
Potrivirea ceasurilor. Germania a făcut bilanțul întâlnirii Merkel-Putin
13/01

Rusia în 2020. Previziuni. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Foto: maxresdefault.ru

2020 este anul schimbărilor. Multe, profunde şi definitorii. Se încheie cicluri de 13 ani, de 20 şi de 35 de ani; fireşte, se deschid altele, pe paliere vibraţionale diferite. Este un an plin de provocări, la nivel personal şi la nivel colectiv (extinzând acest concept până la umanitate), este un an iniţiatic pentru cei mai mulţi dintre noi. După cum spuneam prin octombrie 2018, trăim vremuri interesante…
Numerologic, 2020 se reduce la 4, adică muncă, răbdare, efort, stabilitate, profunzime, conservatorism; nu este timp pentru frivolităţi, se cere abordarea practică şi responsabilă a oricărui aspect al vieţii. 4 este un număr la limita Yin/Yang şi ne putem aştepta la extreme în evoluţia unor evenimente. Avem a ne feri de inflexibilitate şi de duritate, mai ales că planetele din conservatorul Capricorn favorizează astfel de atitudini. Temperanţă şi adaptabilitate – pe acestea le procurăm din vibraţia Şobolanului de Metal, care începe la finele lunii ianuarie.
Pe de altă parte, 2 este numărul Lunii şi nu putem eluda importanţa pe care perechea, familia, tradiţia, unitatea, colaborarea, armonia, diplomaţia, sentimentul patriotic, sensibilitatea o vor manifesta în acest an. Iar 4 este 2×2! Este un an în care alianţele făcute cu înţelepciune pot face miracole, în viitor.

Pentru Rusia, nativ Gemeni cu Ascendent în Fecioară, continuă tranzitele din 2019, pe axa caselor a IV-a (ţara, poporul, tradiţia) şi a X-a (conducătorul şi guvernul), plasate pe Rac/Capricorn. Astfel, casa a IV-a conţine Saturn şi Pluton, la care se adaugă generosul Jupiter. Această casă a ţării va găzdui mai multe conjuncţii – Jupiter/Saturn (conjuncţia generaţiilor), Jupiter/Pluton şi Saturn/Pluton, care închid cicluri şi deschid altele. Evident, Rusia se află în plină reformă şi dezvoltare; modernizarea, înnoirea domină toate domeniile de activitate. Jupiter poate aduce recolte bogate (şi creşterea exporturilor aferente), dar şi agitaţie în stradă. Dacă tot am amintit de cicluri, să mai amintim şi încheierea unui ciclu saturnian, moment de bilanţ pentru ultimii 30 de ani – încă un parametru la care Rusia stă foarte bine, spre deosebire de alţii!
Casa a X-a găzduieşte, până la finele lui august, Nodul Nord Lunar. Este un tranzit care asigură susţinere pentru conducătorul statului şi pentru guvern, relaţia de excepţie între conducător şi popor (suprapunerea casei a X-a cu Racul, semnificatorul norodului). Conjuncţia Nodului Nord cu Soarele natal, la finele lui octombrie, în casa a IX-a, poate aduce o reuşită în plan extern, un succes diplomatic, într-o speţă care vizează petrolul şi gazele naturale. Rusia, prin conducătorul său, poate juca un rol definitoriu.

Uranus îşi continuă tranzitul prin casa a VIII-a, continuând să schimbe tot ceea ce ţine de finanţe – în special, relaţiile economico-financiare cu alte ţări. Investiţiile străine vor continua să crească în Rusia, inclusiv în materie de exploatare a resurselor naturale ale ţării. Uranus este planeta revoluţiilor (inclusiv a celor ştiinţifice) şi a avansului tehnologic şi, precum lesne se observă, deja, de anul trecut (2019), Rusia deţine supremaţia mondială în ceea ce priveşte sectorul supersonic.

2020 este un an în care retrogradează, pe lângă Mercur, Venus şi Marte; se imprimă, astfel, o dinamică aparte, solicitându-se în plus unele sectoare. Venus retrogradează între 13 mai – 25 iunie, în casa a IX-a (a relaţiilor diplomatice) şi este foarte posibil ca unele înţelegeri să se renegocieze, de ex. Sau, se pot modifica termenii, mai ales în tratatele comerciale (Venus patronează Balanţa care găzduieşte cuspida casei a II-a (a instituţiilor financiare, a prosperităţii, a resurselor naţionale).
Marte retrogradează între 9 septembrie – 14 noiembrie, într-un punct delicat şi anume casa a VII-a (a afacerilor externe, tratatelor şi conflictelor internaţionale). După cum aminteam şi anul trecut, această casă conţine Marte natal, foarte puternic (domiciliul din Berbec). De fapt, cam tot tranzitul marţian prin această casă (între 21 iunie – 29 decembrie) va dinamiza cea de-a doua jumătate a anului 2020 în plan diplomatic. Sunt posibile provocări destul de dure, la nivel planetar şi rămâne de văzut cum se vor soluţiona. Oricum, nu Rusia va începe cel de-al treilea război mondial (dacă va fi cazul), aşa cum nu l-a început nici pe cel de-al doilea! Este unul dintre motivele pentru care va fi, din nou, câştigătoare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 623978