Lech Walesa a cerut Poloniei să recunoască cine a eliberat Lagărul de la Auschwitz/ Oświęcim
14/01
Corneliu Vlad: Dileme și căutări în lumea de după războiul rece
14/01

Austria: Sancțiunile împotriva Nord Stream-2, inacceptabile

Foto: sharij.net

Ministrul austriac al Afacerilor Externe, Alexander Schallenberg, a criticat, într-un interviu pentru Die Presse, sancțiunile extrateritoriale impuse de Statele Unite împotriva proiectului Nord Stream-2, relatează RBK.

”Respingem efectul extrateritorial al sancțiunilor. Este inacceptabil”, a spus șeful diplomației de la Viena, citat de RIA Novosti. Declarația vine în contextul în care, anterior, Guvernul Germaniei a respins sancțiunile împotriva gazoductului. Berlinul a arătat că măsurile restrictive sunt îndreptate împotriva întreprinderilor germane și europene.

RBK menționează că președintele Donald Trump a semnat bugetul apărării al SUA, care include sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream-2. Cu câteva ore înaintea semnării documentului, compania elvețiană Allseas, care se ocupa de așezarea conductelor pe fundul Mării Baltice, a anunțat suspendarea lucrărilor la gazoduct. Asta, după ce doi senatori republicani trimiseseră o scrisoare firmei elvețiene, cerându-i să oprească orice activitate și amenințând cu falimentul. În acest context, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, în pofida sancțiunilor, gazoductul va fi finalizat. Șeful statului a arătat că proiectul va fi dus la bun sfârșit, fără a atrage parteneri, dar că, în acest caz, finalizarea lui va fi întârziată cu câteva luni. Putin a asigurat că noul sistem de transport al gazelor naturale va fi dat în exploatare la sfârșitul acestui an sau, cel târziu, la începutul celui următor.

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a afirmat, de asemenea, că Nord Stream-2 poate fi lansat până la sfârșitul anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 468836