Putin a propus modificarea Constituției
16/01
Rușii beau și fumează mai puțin
17/01

Lavrov: Economia rusă renunță, treptat, la dolar

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova continuă să urmeze linia de renunțare la decontarea în dolari americani, relatează ”Izvestia”.

Într-un interviu acordat publicației The Times of India și publicat pe site-ul oficial al MAE rus, șeful diplomației de la Moscova a arătat că procesul dedolarizării are loc pe fondul unei utilizări foarte agresive, din partea Statelor Unite, a ”instrumentelor financiare de presiune, cu ajutorul sancțiunilor”.

”Rusia continuă linia de dedolarizare treptată a economiei”, a adăugat ministrul rus de Externe.

Potrivit afirmațiilor sale, decontarea în ruble a devenit reacție obiectivă la caracterul imprevizibil al politicii economice a Statelor Unite. Lavrov a afirmat că Washingtonul abuzează de faptul că dolarul constituie monedă de rezervă mondială.

În decembrie anul trecut, agenția Bloomberg a anunțat că Rusia a pierdut 7,7 miliarde de dolari din rezervele valutare, după decizia de a renunța la valuta americană în favoarea euro, a yuanului și a aurului. Banca centrală a Rusiei a început să se distanțeze de dolar în primăvara anului 2018, pe fondul sancțiunilor impuse, de către SUA, mediului de afaceri rusesc, dar și de teama unor noi măsuri restrictive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626786