Guvernul Rusiei a demisionat
15/01
Motivul nemulțumirii lui Putin față de guvern a devenit cunoscut
16/01

Putin a numit un nou premier. Cine este

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a depus în Duma de Stat candidatura șefului Serviciului federal de impozitare (FNS), Mihail Mișustin, pentru funcția de prim-ministru, a anunțat biroul de presă al Kremlinului, scrie TASS.

”Președintele Vladimir Putin a avut o întrevedere de lucru cu Mihail Mișustin și i-a propus funcția de președinte al Guvernului. Obținând acceptul acestuia, șeful statului a depus candidatura lui Mișustin, spre dezbatere, în Duma de Stat”, a precizat aceeași sursă.
Speaker-ul Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Viaceslav Volodin, a anunțat că, în ședința plenară de joi, va fi analizată candidatura acestuia.

În vârstă de 54 de ani, Mișustin a condus FNS din aprilie 2010. Născut la Moscova, el este de profesie inginer și Doctor în științe economice. Când a preluat conducerea FNS, în modul de lucru al instituției s-a format un trend de introducere a tehnologiei informaționale. După cum menționează ”Kommersant”, tot Mișustin a aplicat mai multe inovații, precum semnătura electronică digitală și numărul de identificare a contribuabilului.

Mișustin a condus una dintre puținele structuri care a afișat o creștere a indicilor de activitate la sfârșitul anului trecut. Într-un interviu acordat cotidianului ”Rossiiskaia Gazeta”, el anunța, săptămânile trecute, că încasările din impozite au crescut în 11 luni din 2019 cu 1,1 trilioane de ruble/16 miliarde de euro (comparativ cu 2018).

Mișustin joacă hochei și face parte din consiliul observator al clubului de hochei ȚSKA, condus de șeful Rosneft, Igor Secin. Este căsătorit, are trei copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626803