Nava lunară ”Oriol” va înlocui celebrul ”Soiuz”
17/01
Merkel: La ce-i folosește Europei dependența militară de SUA
17/01

Expert, despre iarna caldă și arma climatică

Foto: RIA Novosti

Pentru Rusia, o iarnă caldă este, mai degrabă, o binecuvântare decât consecința negativă a eventualei utilizări a unei arme climatice, a declarat șeful interimar al Centrului de hidro-meteorologie al Rusiei, Roman Vilfand, relatează RIA Novosti.

”Dispare problema alimentării cu energie, când, în perioade foarte geroase, trebuie asigurate condiții optime de viață, atât socială, cât și industrială”, a spus specialistul, în cadrul unei conferințe de presă, la Moscova.

Vilfand fusese întrebat despre părerea meteorologilor în legătură cu afirmația potrivit căreia iarna caldă din Rusia este urmare a utilizării unei arme climatice. Potrivit expertului, consecințe negative ar fi fost, pentru Rusia, dacă temperaturile nu s-ar fi ridicat, ci ar fi coborât cu circa 10 grade sub valorile normale.

Zilele trecute, deputatul rus Aleksei Juravliov a declarat că iarna anormal de caldă din Rusia ar putea fi rezultatul faptului că Statele Unite testează o armă climatică. Vorbele politicianului au fost comentate inclusiv de expertul Centrului meteo Fobos, Evgheni Tișkoveț, care le-a calificat drept o prostie. Printre altele, el a atras atenția asupra dezastrelor climatice produse anul trecut pe teritoriului american.

”Pierderile lor au depășit cel puțin 25 miliarde de dolari. Ce, le-au folosit împotriva lor? Au fost incendii în California, în vestul SUA au avut loc inundații fără precedent, prin amploarea pagubelor provocate, de 12,5 miliarde de dolari – tot Pentagonul a acționat împotriva țării? Firește că nu. Este o prostie”, a insistat Tișkoveț, citat de RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626802