Lavrov: Economia rusă renunță, treptat, la dolar
16/01
Nava lunară ”Oriol” va înlocui celebrul ”Soiuz”
17/01

Rușii beau și fumează mai puțin

Foto: TASS

În ultimii zece ani, consumul de alcool în Rusia a scăzut de două ori, iar gradul de răspândire a fumatului s-a redus de la 40% la 28%, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Veronika Skvorțova (în imagine), în cadrul Adunării ”Moscova sănătoasă”, scrie agenția Moskva.

”Nu mai puțin de 60% din starea de sănătate depinde chiar de om: de modul în care se deplasează, de ceea ce respiră, de cum se hrănește, de felul în care luptă împotriva stresului, dar și de cât de supus este unor obiceiuri nocive, precum consumul excesiv de alcool și de tutun”, a spus ministrul interimar, subliniind că rușii au început să meargă mai mult pe jos și să facă sport.

Un raport publicat în noiembrie anul trecut a arătat că, în 2019, 12% dintre ruși duceau un stil de viață sănătos. Cei mai mulți dintre cei care preferă un astfel de stil sunt în Ingușetia, zona caucaziană (48,8%). Pe locul doi se află Crimeea (29,2%), urmată de Adîgheea – republică din Caucaz (28,8%). Printre primii cinci au intrat, de asemenea, Ciuvașia, de pe Volga (24,7%) și regiunea Voronej, zona centrală (24,2%), menționează Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626789