Jocuri de artificii la Moscova: Polonia ignoră eliberarea Varșoviei (VIDEO)
18/01
Bilanț: Anul afacerilor internaționale
19/01

Proiectilul rusesc ”Lekalo” s-a dovedit a fi ucigașul tancului american ”Abrams”

Foto: Izvestia

Noile super-proiectile rusești, ”Lekalo”, vor putea lovi tancurile americane ”Abrams” de la o distanță de câțiva kilometri. Două mii de produse 3BM44 “Lekalo” vor intra în dotarea armatei ruse anul acesta, scrie ziarul „Izvestia”, citând surse din Ministerul rus al Apărării.

Dezvoltatorul și producătorul principal este Institutul ”Bahirev”, care a pregătit, deja, primul contract de asamblare.

Experții militari spun că ”Lekalo” este potrivit pentru tunurile de 125 mm din toate categoriile de tancuri rusești. Se știe că pot înarma tancurile modernizate, T-90, T-80, T-72, precum și T-14. Recent, țările NATO au mărit grosimea armurii la principalele lor tancuri. Au intensificat asemenea lucrări, în special, după o serie de războaie lansate de către Occident în Orientul Mijlociu.

Noile proiectile rusești pot străpunge 650 de milimetri de armuri solide, de la o distanță de 2 kilometri. Adică, principalele tancuri americane M1A2 ”Abrams”, cu modificări moderne, devin vulnerabile pentru ”Lekalo”.

«Printre astfel de muniții universale, ”Lekalo” este dincolo de concurență. Dacă predecesorul său – proiectilul ”Mango” – străpunge 520 mm de armură solidă, de la o distanță de 2 km, atunci, pentru noul produs, cifra este de 650 mm. Acest lucru este suficient pentru a distruge M1A2 ”Abrams” american, cu modificări moderne», a spus expertul militar Aleksei Hlopotov.

Super-proiectilul ”Lekalo” are un miez din aliaj cu tungsten, de înaltă rezistență. În plus, se folosește o încărcătură mai puternică, de praf de pușcă 4J63, informează Rambler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626803