Banca Centrală: Aflux record de străini în datoria de stat a Rusiei
21/01
Forumul Holocaustului: lui Zelenski nu i s-a dat voie să vorbească
21/01

Cum vor fi votate amendamentele la Constituție

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Formula de vot pentru amendamentele constituționale propuse de președintele rus, Vladimir Putin, va fi înscrisă în textul unei legi de sine stătătoare sau a unui articol separat. Noile detalii au fost prezentate, din inițiativa președintelui, de către secretarul de presă al acestuia, Dmitri Peskov (în imagine), relatează Lenta.ru.

Oficialul Kremlinului a arătat că, de jure, un vot național pe tema modificării Constituției nu este obligatoriu, dar, președintele a decis să consulte punctul de vedere al cetățenilor. Peskov a adăugat, de asemenea, că deocamdată, nu a fost luată o decizie privind formula și data votului.

Presa rusă de luni a scris, citând surse din cadrul administrației prezidențiale, că votul național s-ar putea desfășura duminică, 12 aprilie sau, mai puțin probabil, la 26 aprilie.

În mesajul său, adresat Parlamentului, la 15 ianuarie, președintele Putin a anunțat necesitatea introducerii unor modificări în Legea fundamentală. Potrivit afirmațiilor sale, nu se pune problema înlocuirii întregului document. Este vorba, printre altele, de anularea priorității dreptului internațional asupra legislației ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626808