Dr. Cehov – despre anatomia şi patologia societăţii, pe cale dramaturgică. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
29/01
Evgheni Satanovski. Apropierea Rusiei de UE și NATO
29/01

Der Spiegel a atribuit armatei SUA eliberarea lagărului de la Auschwitz. O batjocură? Sau o gafă intenționată?

Foto: Izvestia

Publicația germană Der Spiegel a postat, pe pagina sa de Twitter, o știre, potrivit căreia, lagărul de concentrare Auschwitz/Oswiecim ar fi fost eliberat de către armata Statelor Unite, relatează RT.ru.

În postare se preciza că Auschwitzul a fost unul dintre cele mai mari lagăre ale morții, ”eliberat, în urmă cu 75 de ani, de către armata americană”.

Știrea a fost remarcată de internauții vorbitori de limbă germană. După aceea, publicația și-a cerut scuze pentru ”eroarea extraordinar de neplăcută”, subliniind că toate criticile formulate la adresa sa sunt interpretate drept o ”pedeapsă corectă”. În același timp, publicația a corectat informația inițială, precizând că lagărul a fost eliberat de către Armata Roșie.

”Izvestia” menționează, în acest context, că autoritățile Germaniei vor aloca, suplimentar, 1,2 milioane de euro pentru organizarea manifestărilor dedicate comemorării victimelor nazismului, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea, de către Armata Roșie, a lagărului de la Auschwitz.

La 27 ianuarie 1945, trupele primului Front Ucrainean, sub comanda mareșalului Ivan Konev, i-au eliberat pe prizonierii lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau, din localitatea poloneză Oświęcim.

Începând din 2005, această dată este marcată ca Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. În perioada 1941-1945, în lagăr au murit circa 1,4 milioane de oameni, majoritatea dintre ei fiind evrei.

1 Comment

  1. REO spune:

    Din cate vad, propaganda americana se afla in criza de idei si atunci recurge la negarea evidentei si chiar la minciuni mizerabile. In Germania, Der Spiegel e cunoscut ca fiind o trompeta ruginita de propaganda a Washingtonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 466115