Der Spiegel a atribuit armatei SUA eliberarea lagărului de la Auschwitz. O batjocură? Sau o gafă intenționată?
29/01
Yaakov Kedmi explică de ce Polonia vrea reparații din partea Rusiei și a Germaniei
30/01

Evgheni Satanovski. Apropierea Rusiei de UE și NATO

Foto: x-true.info

Prezent, recent, în platoul emisiunii ”Dreptul de a ști!” a postului rusesc TVȚentr, politologul ucrainean Vasil Bakarov a dorit să afle: ”Are, oare, conducerea rusă planuri de apropiere față de Europa și NATO?”. Este întrebarea pe care i-a adresat-o invitatului emisiunii, Evgheni Satanovski (în imagine).

Așa cum îi stă în fire, Satanovski a încercat, pe scurt și coerent, să răspundă la întrebarea pusă. În ciuda frumoasei lozinci despre o Europă de la Lisabona la Vladivostok, Satanovski nu prea crede în eficiența ei și în posibilitatea ca Rusia să ocupe, acolo, un loc demn.

În opinia expertului, Europa se destramă sub ochii noștri și sunt o serie de dovezi care confirmă această realitate. Brexit-ul și, ca urmare, ieșirea Scoției și a Irlandei de Nord din componența Marii Britanii. Catalonia, în Spania. Ungaria cea neliniștită și mulți alți factori. Toate acestea indică o atmosferă nesănătoasă în Uniunea Europeană.

”Un bilet pe Titanic este, probabil, ceva extraordinar. Și iată că, în sfârșit, l-ai cumpărat și arzi de nerăbdare să ajungi la bord. Știind, însă, că acolo, undeva, este și un iceberg, parcă nu-ți mai dorești deloc să urci pe navă. Desigur, acolo sunt mulți oameni onorabili… Dar, nava s-a scufundat…”

De aceea, nu merită să te vâri în Uniunea Europeană și, cu atât mai mult, în NATO, consideră Satanovski. Într-adevăr, în anii ’90, Rusia putea fi ademenită, spunându-i-se povești. Acum, însă, lumea înțelege totul dintr-o perspectivă mai realistă.

Evgheni Satanovski îi înțelege perfect pe europenii care nu vor să plătească 2% din PIB pentru a îmbogăți Statele Unite, cumpărându-i armele. Expertul este absolut convins că Rusia nu are nevoie de așa ceva și niciodată nu a observat asemenea dorințe din partea conducerii țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 465513