Washington Post: Pentru SUA, relațiile bune cu Rusia, mai importante decât susținerea Ucrainei
02/02
Pușkov, despre disponibilitatea SUA de a asigura Belarusul cu petrol
02/02

Patriarhul Kirill vrea ca Dumnezeu să fie menționat în Constituție

Foto: RIA Novosti

Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill (în imagine), a propus modificarea preambulului Constituției Rusiei prin introducerea în text a unei menționări referitoare la Dumnezeu. Potrivit afirmațiilor sale, majoritatea rușilor cred în Dumnezeu, scrie cotidianul ”Kommersant”.

”Și nu mă refer numai la ortodocși, mă refer și la musulmani și la mulți, mulți alții”, a afirmat Patriarhul, la o masă, după o liturghie din Catedrala lui Hristos Mântuitorul. Patriarhul a îndemnat la rugăciune și la muncă, pentru ca, în Legea fundamentală, să fie menționat Dumnezeu.

În opinia Patriarhului Kirill, «dacă în imnul național poate exista versul ”Pământul Patriei, de Dumnezeu apărat”, despre asta s-ar putea scrie și în Constituție. Cred că, astăzi, s-ar putea demara o dezbatere pe tema aceasta», a spus Patriarhul.

”Kommersant” menționează că, la 15 ianuarie, în mesajul său către Parlament, președintele Vladimir Putin a propus modificarea Constituției. Ulterior, șeful statului a depus în Duma de Stat proiectul de lege corespunzător. Pentru definitivarea amendamentelor, a fost creat un grup de lucru, care a formulat, deja, în jur de 100 de propuneri. A doua lectură a documentului va avea loc la 11 februarie, în Duma de Stat, precizează ”Kommersant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477647