Fiodor Lukianov: ”Există o senzație – dacă nu de catastrofă, de neliniște crescândă, cu siguranță”
03/02
Polonia: Am câștigat, e cazul să începem un dialog cu Rusia
03/02

Benzina din Rusia este una dintre cele mai ieftine din Europa

Foto: RIA Novosti

Benzina din Rusia s-a dovedit a fi una dintre cele mai ieftine din Europa, relatează RIA Novosti, cu referire la propriul său studiu.

Costul combustibilului rusesc, în prețuri absolute, fără referire la salarii, este de 45,8 ruble (0,6 de euro) pe litru. În acest rating, doar Kazahstanul a depășit Rusia – acolo, costul benzinei este de 27,7 ruble pe litru, în monedă rusească (0,4 de euro). Cea mai scumpă benzină este înregistrată în Olanda (117,7 ruble/ 1,7 de euro, pe litru).

În același timp, în ceea ce privește accesibilitatea benzinei pentru populație, Rusia se află pe locul 17. Pentru un salariu mediu, rușii pot achiziționa aproximativ 884 de litri de benzină. După cum explică specialiștii, accesibilitatea benzinei pentru consumatori depinde nu numai de costuri, dar și de veniturile populației. Luxemburgul ocupă prima poziție în ceea ce privește accesibilitatea benzinei pentru populație (2.800 de litri de combustibil, pentru un salariu mediu), iar ultima – Ucraina (311 de litri).

Evaluarea a fost compilată folosindu-se date din statisticile țărilor europene privind prețurile benzinei cu cifra octanică 95, din perioada de la mijlocul lunii ianuarie 2020. Pentru Ucraina și Kazahstan, de la sfârșitul lunii decembrie 2019 și pentru Norvegia – de la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626814