Patrușev a răspuns amenințărilor SUA împotriva Rusiei
08/02
Fostul președinte Wałęsa a ridiculizat pretențiile Poloniei pentru reparații din partea Rusiei
09/02

Alexander Rahr: Rusia a obținut o grandioasă victorie asupra Occidentului

Foto: politnavigator.net

Rusia a obținut o grandioasă victorie asupra Occidentului, este de părere politologul german Aleksander Rahr (în imagine), relatează agenția de presă FAN.

Potrivit spuselor sale, pe teritoriul țărilor occidentale se constată, este adevărat, o retorică anti-rusă deosebit de puternică – situație generată de mai multe motive. În opinia politologului, după destrămarea URSS, când țara nu și-a putut reveni o perioadă lungă de timp, Occidentul a fost convins că a pus mâna pe bogățiile Rusiei. Dar, aceste planuri s-au năruit, după ce șeful statului a devenit Vladimir Putin.

După părerea lui Rahr, un rol important în victoria Rusiei asupra Occidentului l-au jucat, de asemenea, declarațiile Moscovei referitoare la extinderea NATO spre Est. ”Și toți au înțeles că tentativele de a lărgi și mai mult Alianța Nord-Atlantică înseamnă al treilea război mondial cu Rusia. Este, desigur, o victorie grandioasă de politică externă, pentru Rusia”, a subliniat analistul german.

Rezumând, interlocutorul agenției FAN a explicat că, în ultimii ani, Rusia și-a întărit influența și autoritatea pe arena internațională. Este, de altfel și motivul pentru care țara este considerată una dintre principalele locomotive în elaborarea deciziilor corecte.

Anterior, comentând o declarație a jurnalistului publicației americane The National Interest, potrivit căruia Rusia a învins Occidentul în războiul sancțiunilor, expertul Centrului pentru studierea problemelor de securitate, Konstantin Blohin, a apreciat că afirmațiile americanilor arată că SUA sunt neputincioase în tentativele lor de a exercita presiuni asupra Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476969