Putin, locul doi la încrederea rușilor
08/02
Alexander Rahr: Rusia a obținut o grandioasă victorie asupra Occidentului
08/02

Patrușev a răspuns amenințărilor SUA împotriva Rusiei

Foto: FAN

Amenințările Statelor Unite la adresa Rusiei, din cauza Venezuelei, au drept scop susținerea forțelor antiguvernamentale din această țară sud-americană, a declarat secretarul Consiliului de securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, citat de agenția RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, această atitudine se explică prin ratingul scăzut al liderului opoiziției, Juan Guaido și prin consolidarea puterii legitime.

Patrușev a comentat, de asemenea, declarația Departamentului de stat al SUA, privind înțelegerea dintre secretarul de stat, Mike Pompeo și Guaido, de ”multiplicare a eforturilor” în vederea înlăturării președintelui legitim al Venezuelei, Nicolas Maduro, și a ”restaurării democrației”.

”Restabilirea păcii și a concordiei în Venezuela, reintrarea în normal a activității tuturor instituțiilor statului, toate reprezintă, desigur, o năzuință salutară. Dar, să obții aceste obiective prin forță, prin înșelătorie – și fără a ține cont de voința poporului – este ceva de neacceptat”, a afirmat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit afirmațiilor sale, apelurile la dărâmarea autorităților legitime în țările care promovează un curs incomod pentru americani ”a devenit demult o trăsătură caracteristă a politicii externe a Statelor Unite”.

”Unde duce o astfel de politică se știe – spre haos în regiuni întregi ale lumii, spre războaie și spre destrămarea statelor”, a adăugat Patrușev, amintind că a trecut deja un an de la tentativele de lovitură de stat din Venezuela.

”Pe Juan Guaido, pus în fruntea mișcării de protest, nu l-a ales nimeni; a fost pur și simplu desemnat. Dar, după cum au arătat evenimentele anului care a trecut, poporul venezuelean se pronunță în favoarea președintelui legitim”, a rezumat oficialul rus.

RIA amintește că, recent, emisarul SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, a afirmat că susținerea acordată de Rusia lui Nicolas Maduro nu va rămâne nepedepsită. El a promis că, în cel mai scurt timp, Washingtonul va demontra ”cât de serioase sunt intențiile lui”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582026