A fost semnat un decret privind plata a 75.000 de ruble fiecărui veteran de război
08/02
Patrușev a răspuns amenințărilor SUA împotriva Rusiei
08/02

Putin, locul doi la încrederea rușilor

Firma Institutului ”Levada-Țentr”/ Foto: kuban24.tv

În 2019, rușii au avut cea mai mare încredere în armată și în președintele țării, a declarat directorul Centrului independent de sondare a opiniei publice, ”Levada-Țentr”, Lev Gudkov, la conferința anuală a companiei.

”După nivelul de încredere, armata ocupă, acum, primul loc (63%), urmată de președinte (60%) și de serviciile speciale (48%)”, a detaliat Gudkov, citat de cotidianul ”Vedomosti”.

Sociologul a explicat că, după Crimeea, rușii au rămas cu convingerea că structurile cu cea mai mare autoritate în țară sunt cele de forță: armata și securitatea.

În opinia responsabilului ”Levada-Țentr”, dominația structurilor de forță are, de asemenea, legătură cu poziția șefului statului. ”Vladimir Putin se bazează, înainte de toate, pe aceste instituții și le reprezintă interesele”, a afirmat Gudkov.

În plus, începând din 2015, până în 2019, rușii au devenit mai binevoitori cu serviciul militar. Astfel, 60% dintre cetățenii Rusiei consideră că ”un bărbat adevărat trebuie să facă armata”, în condițiile în care, în urmă cu patru ani, această părere era împărtășită de 42% dintre respondenți. Potrivit sociologului, în ultimii ani, rușii au început să se teamă mai mult de război.

1 Comment

  1. mircea olindaru spune:

    Bravo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477738