Regizorul Karen Șahnazarov: Trump nu este prietenul Rusiei
12/02
Șah prudent al Washingtonului în “vecinătatea imediată” a Rusiei (II)
12/02

Sistemul rusesc ”Krasuha”, acuzat că a stricat avioanele F-35 și F-22

Foto: topwar.ru

Sistemul rusesc ”Krasuha”, specializat în războiul radio-electronic, a ”ars” două dintre cele mai costisitoare avioane americane de atac, relatează Avia.pro.

Potrivit unui raport al militarilor americani, mijloacele rusești de luptă radioelectronică, amplasate pe teritoriul Siriei, sunt cauza defecțiunilor apărute la două dintre cele mai scumpe avioane de război, F-35 și F-22. Sistemele acestora au nimerit sub un puternic impact radio-electronic și, se pare, au devenit total inutilizabile, pentru că nu au putut identifica cu precizie locul în care se aflau, în spațiul aerian de deasupra Siriei.

”Surse israeliene sunt tot mai convinse că cele trei săptămâni de nereguli în rețeaua GPS, pentru avioanele civile, reprezintă un efect secundar al mijloacelor rusești de luptă radioelectronică din Siria”, scrie Breaking Defense. ”Moscova încearcă să creeze probleme atât avioanelor occidentale, inclusiv celor mai noi aparate stealth F-22 și F-35, precum și dronelor improvizate ale teroriștilor”, completează The National Interest.

Inițial, s-a crezut că mijloacele rusești de luptă radioelectronică ar putea bruia aparatele cosmice, dar mult mai remarcabil este faptul că sistemele terestre au demonstrat că funcționează ireproșabil, motiv pentru care impactul lor a fost îndreptat exclusiv împotriva aparatelor de zbor. ”Interesant este că sistemele GPS cu staționare la sol nu au avut de suferit”, constată Breaking Defense.

Avia.pro menționează că raza efectivă de acțiune a sistemelor rusești Krasuha-4 este de aproximativ 300 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 513311