Organizatorii occidentali ai Maidanului au intrat, deja, în alianță cu Rusia
13/02
Ministerul apărării: Ce pericol ascunde revizuirea istoriei
13/02

Rusia creează o armă împotriva rachetelor hipersonice

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Inginerii ruși au început să dezvolte mijloace de apărare împotriva armelor hipersonice, din cauza planurilor Statelor Unite de a testa patru noi proiectile hipersonice, informează cotidianul ”Izvestia”, citând surse ale industriei militare de apărare.

Potrivit acestora, specialiștii implicați în program au efectuat, deja, studiile teoretice pentru o rachetă cu rază foarte lungă din clasa ”aer-aer” și focar multiplu. ”S-a decis ca pentru avioanele de atac MiG-31 și pentru cel de perspectivă MiG-41 să fie dezvoltat un sistem de rachetă multifuncțional de interceptare la mare distanță, capabil să doboare proiectile hipersonice”, a precizat publicația menționată.

În prezent, se definitivează caracteristicile și componența sistemului. Iar unul dintre cei mai probabili candidați la rolul de bloc de vârf este indicată racheta de aviație cu rază medie de acțiune K-77M.

Cele mai eficiente sisteme vor face parte – și cu acțiunile avionului – dintr-un spațiu informațional unic. Ele vor detecta inamicul cu ajutorul radarelor de la sol, condiții în care avioanelor de atac nu le va mai rămâne de făcut decât să lanseze, în perimetrul stabilit, racheta cu rază foarte lungă de acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 621449