Cum a fost eliberată Budapesta: Documente desecretizate de Ministerul rus al Apărării (Video)
14/02
Expert: Pentagonul nu este îngrijorat degeaba
15/02

Stoltenberg vrea să-l întâlnească pe Lavrov

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo și ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: kp.ru

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, planifică o întrevedere cu ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul Conferinței pentru securitate de la Munchen, relatează agenția TASS.

”Mă voi întâlni cu numeroși lideri, inclusiv cu șeful MAE chinez, cu șeful diplomației ruse, cu președintele Zelenski și cu alții”, a spus patronul Alianței Nord-Atlantice adresându-se jurnaliștilor. În decembrie anul trecut, Stoltenberg a declarat că este gata să se întâlnească, personal, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a discuta dificultățile apărute în relațiile dintre Alianță și Moscova.

Între timp, la Munchen, Lavrov a avut o scurtă întrevedere cu șeful diplomației americane, Mike Pompeo, care, la final, i-a urat mult succes colegului său rus.

”Pompeo a ieșit de la Lavrov și a spus tare să audă toți cei din coridor: ”Good luck!”. Participanții la Conferința de la Munchen aflați la intrarea în camera de negocieri a Rusiei au rămas muți de uimire. Puțini sunt cei cărora americanii le doresc ceva bun în momentul de față”, a comentat, pe pagina sa de Facebook, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 621462