”Un val de sabotaj”: Rusia acuză Ucraina de subminarea acordurilor de la Minsk
19/02
Proprietara Wildberries a devenit cea mai bogată femeie din Rusia, potrivit Forbes
20/02

La Pipera, o ceremonie în cinstea eroilor sovietici

La Cimitirul Eroilor Sovietici din Pipera, București/ Foto: Vești din Rusia

Comunicat de presă al Ambasadei Federației Ruse la București

Cu ocazia zilei Apărătorului Patriei, marcată în Rusia la 23 februarie, Biroul Atașatului Militar de pe lângă Ambasada Rusiei în România va organiza o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera (Șoseaua Pipera, București).

Evenimentul va avea loc la data de 20 februarie 2020, ora 11:15.

Excelența Sa Ambasadorul Federației Ruse la București, domnul Valeri Kuzmin, va susține o alocuțiune către cei prezenți.

La ceremonie vor participa membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai Biroului Național pentru Cultul Eroilor, ai Ministerului Apărării al Federației Ruse pentru activitatea comemorativă și elevii liceului de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București.
Pe teritoriul României, există 175 de cimitire militare și locuri de înhumare ale ostașilor din Rusia (sovietici), din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul activităților de cercetare a documentelor din Arhiva Centrală a Ministerului Apărării al Rusiei, Arhiva de Stat din Rusia, a celor din sucursalele Arhivelor Naționale ale României și din Arhiva Crucii Roșii din România, angajații reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei au reușit să stabilească numele ostașilor și locurile unde au fost ei înmormântați.

52.082 de ostași sovietici au căzut în luptele pentru eliberarea României de sub trupele Germaniei naziste.

10.915 au fost cei care au pierit din cauza condițiilor insuportabile de detenție și a bolilor, în 12 lagăre pentru prizonierii de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 462731