Corneliu Vlad: Moscova relansează negocierile între “cei mari”
19/02
”Un val de sabotaj”: Rusia acuză Ucraina de subminarea acordurilor de la Minsk
19/02

Regizorul Bortko a cerut bani pentru un film despre Napoleon

Foto: RIA Novosti

La ședința Comisiei pentru cultură din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), regizorul Vladimir Bortko (în imagine) a cerut ajutorul Ministerului Culturii pentru a găsi 800 milioane de ruble (10,2 milioane de euro), în vederea realizării unui film despre țarul Aleksandr I și Napoleon, relatează Lenta.ru.

Bortko s-a adresat șefului ministerului menționat, Olga Liubimova și a povestit că, de un an și jumătate, nu poate găsi mijloace pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului. ”Ajutați-mă, în numele lui Hristos!”, a spus regizorul. Ministrul a recunoscut că 800 de milioane reprezintă o sumă importantă, dar a promis că se va gândi la o soluție.

Este vorba despre lungmetrajul ”Aleksandr și Napoleon”, o comparație între doi împărați care redă marile bătălii din Războiul de Apărare a Patriei din 1812 și Campania militară a armatei ruse în străinătate.

Vladimir Bortko a devenit cunoscut grație filmului ”Inimă de câine”, realizat în 1988. Regizorul mai are la activ și câteva seriale de televiziune, precum ”Idiotul”, ”Maestrul și Margareta” și ”Bandiții din Petersburg 2: Avocatul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477683